Archive for szeptember, 2019

Aggódik, hogy látványos lesz a fogpótlása?

Posted on: szeptember 16th, 2019 by Dabasi Dent No Comments
Sok páciensünk tart attól, hogy látványos lesz majd a fogpótlása és mindenki tudni fogja, az bizony nem a saját foga. Azonban ettől nem kell félnie, az általunk készített pótlásokról ugyanis senki sem fogja tudni, hogy valaha hiányzott egy foga az adott helyről. Ráadásul úgy használhatja, mintha csak a sajátja lenne. Milyen fogpótlási lehetőségek léteznek? Az egyik lehetőség az, hogy a kisebb foghiányokat egy taggal hidaljuk át, azaz több koronából álló híd készül. A másik lehetőség pedig az implantátumos fogpótlás. Az utóbbi esetében, mivel minden eset más, nem dolgozhatunk egyetlen sablon alapján, alaposnak kell lennünk minden hozzánk érkező beteg esetében. Azon kevés rendelő egyike vagyunk, ahol speciális számítógépes programot alkalmazva CT-felvétel alapján egyedi sablont tudunk készíttetni. Azon kevés rendelőnk egyike vagyunk, ahol helyben készülnek a CT felvételek. Ez rendkívüli precizitást tesz lehetővé, lerövidítve a gyógyulási időt. Az elkészült fogakat úgy használhatja, mintha nem is történt volna semmilyen beavatkozás. Már elérhető a digitális implantológia is! A digitális technológia lehetővé teszi, hogy a fogtechnikai laborokban használt CAD-tervezés és a 3D-nyomtatás segítségével növeljük a gyártás hatékonyságát, ráadásul ennek köszönhetően elkerülhető a legapróbb olyan hiba is, amely a kézi tervezés során előfordulhat. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a készülékeknek a segítségével olyan hidakat, koronákat és egyéb fogpótláshoz szükséges elemeket lehet a hagyományos módszerhez szükséges időtartam töredéke alatt megtervezni és elkészíteni, amelyek gyári minőségűek lesznek. Kiemelendő, hogy minden esetben szövetbarát anyagokat használunk, amelyek probléma nélkül beépülnek.

Mikor érdemes koronát tenni a fogra?

Posted on: szeptember 16th, 2019 by Dabasi Dent No Comments
A korona felhelyezése tulajdonképpen az esztétikai hibák elfedésére szolgál. Amikor a fogból egy nagyobb rész hiányzik fogszuvasodás vagy törés miatt, esetleg esztétikai okból szeretné az egyik fog formáját és színét rendbe hozni, a korona a megoldás. Hogy kerül fel a korona a fogra? A koronák elkészítéséhez a fogak felületéből a legmodernebb, úgynevezett vállas módszerrel szükséges elcsiszolni egy réteget a fogzománcból. Az elkészített korona teljesen körbeöleli a lecsiszolt fogat, a vállas előkészítésnek köszönhetően pedig annyira pontosan záródik, hogy alatta nem romlik a fog. Esztétikus és tartós megoldást biztosít. A régi, tangencionális csiszolást kerüljük, mert gyakori miatta a fogínygyulladás, a szuvasodás és az esztétikai probléma kialakulása. Ugyanis azt tapasztaltuk, hogy e módszer nyomán gyakran legyengült a fog és a hétköznapi használat során sokszor egyszerűen letört. A folyamat során a fog kúp alakú megmunkálására kerül sor, amelyre később rákerülhet a korona, amelynek széle egészen az ínyig ér, emiatt azonban sok esetben nem kifejezetten számított ez a megoldás esztétikusnak és természetesnek. Mire kell odafigyelnie, ha korona van a fogán? Egy idő után tulajdonképpen már észre sem fogja venni, hogy korona van a fogán, annyira természetesen lesz. A fogápolásra viszont fontos odafigyelni, ugyanis az elhanyagolt koronák menték gyakori a fogínygyulladás kialakulása. Ezt viszont napi, rendszeres fogápolással elkerülheti.

Digitális fogászat előnyei

Posted on: szeptember 16th, 2019 by Dabasi Dent No Comments
A digitális fogászat segítségével hatékonyabban, kellemetlenségek nélkül és rövidebb idő alatt végezhető el a fogpótlás. Ugye nem hangzik rosszul? Rendelőnkben mindez már az Ön számára az elérhető! Pontosan illeszkedő fogpótlások rövid idő alatt A digitális technológia az egyik legnagyobb áttörés hozta a fogpótlások terén. Hiszen egyrészt a fogtechnikai laborokban használt CAD-tervezés és a 3D-nyomtatás segítségével egyrészt nő a gyártás hatékonysága, másrészt pedig elkerülhető a legapróbb olyan hiba is, amely a kézi tervezés során előfordulhat.
Ez azt jelenti, hogy ezeknek a készülékeknek a segítségével olyan hidakat, koronákat és egyéb fogpótláshoz szükséges elemeket lehet a hagyományos módszerhez szükséges időtartam töredéke alatt megtervezni és elkészíteni, amelyek gyári minőségűek lesznek. Így, ha esetleg foghiánya van, most a lehető legrövidebb idő alatt van lehetősége pótolni ezt a hiányt. Ha szeretne többet tudni a különböző digitális eljárásokról, keressen fel minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!

3 tény, amely garantálja, hogy fájdalommentes fogorvosi kezelésben lesz része!

Posted on: szeptember 16th, 2019 by Dabasi Dent No Comments

Nem kevés olyan pácienssel találkozunk, akik tartanak a fogorvostól és a fogászati beavatkozásoktól és ezért addig halogatják a rendelőbe való látogatást, amíg csak lehet. A helyzet viszont az, hogy ez a lehető legrosszabb, amit tehet, hiszen így egy egyszerű tömés helyett már adott esetben komolyabb kezelésre is szükség lehet, ráadásul fájdalommentes beavatkozásainktól sem kell félnie. Íme három olyan tény, amelyek garantálják azt, hogy fájdalommentes fogorvosi kezelésben lesz része! (tovább…)

Design : Maya Szalay | paqart