Archive for október, 2019

Így zajlott az élő implantációs műtét a Dental Word-on!

Posted on: október 30th, 2019 by Dabasi Dent No Comments

A 2019-es Dental World egyik kiemelt szakmai programja volt Dr. Dabasi András élő műtétje, mely során belül az ICX-Magellan rendszer használatát mutatta be. A kiállítás szakmai látogatói élőben követhették figyelemmel, hogyan zajlik egy digitálisan előkészített implantációs beültetés. Az alábbiakban a szakmai részleteket a doktor úr nyilatkozatából ismerhetjük meg. (tovább…)

Mit tehet, ha úgy érzi, instabil a fogpótlása?

Posted on: október 24th, 2019 by Dabasi Dent No Comments

Ha már korábban, akár évekkel ezelőtt készült fogpótlása, és most úgy érzi, mintha mozogna, nem szívesen harap rá keményebb ételekre, és határozottan instabilnak érzi, akkor itt az ideje, hogy felkeresse rendelőnket a gond elhárítása érdekében.

(tovább…)

Digitális implantológia – Dr. Dabasi András bemutató implantációs műtétet végzett

Posted on: október 14th, 2019 by Dabasi Dent No Comments

Dr. Dabasi András a 2019-es Dental World keretében élő műtét során mutatta be, mennyire egyszerűen és hatékonyan lehet navigált implantációs műtéteket kivitelezni az ICX-Magellan rendszer segítségével.

(tovább…)

A napi fogápolással együtt a fogközök tisztítása is rendkívül fontos!

Posted on: október 4th, 2019 by Dabasi Dent No Comments

Bár a napi rendszeres fogmosás nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges legyen a fogsora, ugyanennyire lényeges a fogközök alapos tisztítása is. Ugyanis az itt található lepedékek és ételmaradékok sokszor vezetnek fogszuvasodáshoz.

Fogkefe és fogselyem

Természetesen a fogak tisztításának a legfontosabb eszköze a fogkefe, ám ez sokszor nem ér el bizonyos helyekre és leginkább a sima felületekről távolítható el segítségével a lepedék. Ám a fogközök ilyenkor sok esetben érintetlenül maradnak. Manapság nagyon sok szó esik arról, milyen fontos a megfelelő kialakítású fogkefe beszerzése. Tény, hogy ez nagyon fontos, azonban a helyes fogtisztítás nem csupán a fogkefén múlik. Ugyanis pont a fogak közötti lepedék az, ami döntően befolyásolja a száj egészségét, hiszen számos baktérium rejlik bennük, amelyek, ha lerakódnak az ínyszélen és a fogak között, a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogbetegségek legfőbb okozója lehet. Hatékony megoldás lehet a fogselyem használata, ugyanis ide-oda mozgatással a fogíny alá bevezetve hatékonyan eltávolítja a lepedékeket és lerakódásokat.

Milyen hatásai lehetnek a nem megfelelő fogtisztításnak?

A helyzet az, hogy már rövidtávon is van hatása annak, ha nem mos rendszeresen fogat, ugyanis a kellemetlen lehelet már egy kihagyott alkalom után is jelentkezhet. Ha több hétig fennáll a fogmosás nélküli állapot, akkor nem csak a látható lepedék, de sárgás-szürkés foltok is kialakulnak a fogakon, ahonnan egyenes út vezet a fogszuvasodáshoz és a fogínygyulladáshoz. A napi, legalább kétszeri alapos fogmosással és fogselyem használatával megelőzhető a fogkő kialakulása is, de jelentős szerepe van ebben a rendszeres fogorvosi vizitnek is. Bármilyen kérdése van a fogápolással kapcsolatban, vagy időszerű lenne egy fogászati ellenőrzés, budapesti rendelőnkben várjuk szeretettel!

Design : Maya Szalay | paqart