online időpontkérés

Covid 19 helyzetértékelés

2020. július 10.

A fogászati szakmát elsőként érintette a koronavírus-járvány, március közepétől a szakmai iránymutatás csak a legszükségesebb beavatkozások elvégzését engedte. Később ez a szigor oldódott, ma már teljesértékűen visszaállhatnak a rendelők a korábbi működésre. Minden beavatkozást végezhetünk, legyen az akár csontpótlás, implantológia. A járvány elején, márciusban senki nem tudta mire számíthatunk, 2020 júniusában még mindig van egyfajta bizonytalanság még a szakértők, infektológusok, részéről is, lesz-e folytatás és ha igen, milyen. Azt már bizton állíthatjuk, hogy Magyarországon enyhébb lefolyása volt a vírusnak, nyáron sem valószínű, hogy nagyobb kiugrással kell számolni.


Lassan 2 hónapja, hogy fokozott védelemmel indultunk újra, de koronavírustól függetlenül egy fogorvosi, különösen egy szájsebészettel is foglalkozó rendelőben amúgy is nagyon oda kell figyelni az infekció-kontrollra, sterilizálásra, személyi higiéniára. A higiénia fontosságát ez az időszak kiemelte, de mindig hangsúlyozom, egyébként is sok vírus van, egy rendelő életében békeidőben is hatványozottan fontos az odafigyelés.

Videoriportunkban részletesen beszámoltam a védelmi intézkedésekről, nagyon figyelünk arra, hogy a váróban egy páciens tartózkodjon, fertőtlenítőt, szükség esetén maszkot biztosítunk. Tapasztalataim szerint pácienseink félelem nélkül, nyugodtan érkeznek, biztonságban érzik magukat rendelőnkben, így lehetőségünk van a vírus miatt megszakadó kezelések folytatására. Összességében optimista vagyok, szépen lassan helyre áll a rend a rendelőben, bízom benne, ahogy a régi betegek visszatértek, az újak is keresnek minket bizalommal. Ahogy azt is remélem, ősszel már nem kell számolnunk újabb bezárással – foglalta össze helyzetértékelését Dr. Dabasi András.

Design : Maya Szalay | paqart