online időpontkérés

Digitális implantáció – biztonságos, gyors, fájdalommentes fogbeültetés

2020. január 30.

A digitális implantáció egy olyan fogászati eljárás, amely segítségül hívja a legmodernebb technológiát, kiemelten precízzé és alapossá téve ezzel a fogászati implantátumok elkészítését és behelyezését. Az egész folyamat már az első találkozástól kezdve személyre szabott, emellett gyors, fájdalommentes és hatékony. Így nem csupán tartós és tökéletesen illeszkedő fogpótlás készíthető a páciens számára, de mindezt a lehető legnagyobb biztonságban végezzük el rendelőnkben.

Tulajdonképpen mi is az a digitális implantáció?

A digitális fogászat segítségével hatékonyabban, kellemetlenségek nélkül és rövidebb idő alatt végezhető el a fogbeültetés. Ez a típusú technológia az egyik legnagyobb áttörés hozta a fogpótlások terén. Hiszen egyrészt a fogtechnikai laborokban használt CAD-tervezés és a 3D-nyomtatás segítségével egyrészt nő a gyártás hatékonysága, másrészt pedig elkerülhető a legapróbb olyan hiba is, amely a kézi tervezés során előfordulhat.

Bizonyíték az élő beavatkozás!

Az egyedi, személyre szabott terveket minden esetben Dr. Dabasi András készíti el a páciensek számára. A tervet Németországba küldjük, ahol a navigációs sablont elkészítik. A próbát követően, ha a sablon tökéletesen illeszkedik az ínyre, következhet a beavatkozás, az implantok behelyezése.

Dr. Dabasi András a 2019-es Dental World keretében élő műtét során mutatta be, mennyire egyszerűen és hatékonyan lehet navigált implantációs műtéteket kivitelezni az ICX-Magellan rendszer segítségével. Arról, hogyan zajlott mindez, a doktor úr mesélt egy korábbi bejegyzésünkben, amely ide kattintva elérhető.

Design : Maya Szalay | paqart