online időpontkérés

Digitális lenyomatvétel fogászati szkennerrel – kellemetlenségek nélkül

2022. július 21.

Rendelőnkben már elérhető a digitális szájszkenner, a fogászati mintavétel XXI. századi megoldása.

 

A fogpótlások, korona, implantátum tervezésekor, a hagyományos esetben a fogorvos szilikon anyagot tesz a lenyomatkanálra, erre harap rá a páciens. Ennek a mintának a segítségével készíti el a fogakat leképező gipszmintát a fogtechnikus, majd ebből születik a fog, fogpótlás. A mintavétel egyrészről kellemetlenséggel, rossz ízzel jár, másrészről a legnagyobb igyekezet ellenére lehetnek apró torzulások a mintán, így pontatlan lehet a késztermék, a fogpótlás.

A fogászati szkenner egy digitális lenyomatkészítő eszköz, ennek segítségével a páciens fogainak formája teljességgel modellezhetővé válik.

A fogászati szkennerrel látványos és színes felvételek készülnek, a felvétel megőrzése nem okoz olyan kihívást, mint a lenyomatokat tárolni. Nem szükséges a teljes lenyomatvételt minden kellemetlenségével megismételni, ha csak 1-1 fog pótlására van szükség.

A Dabasident fogászati rendelőben így a fogászati kezelés digitális CT felvétellel indul, majd digitális fogászati szkennerrel történik a fogak mintavétele. A fogászati implantátumok beültetése szintén digitális technikával, navigált implantológia során történik, Dr. Dabasi András a beültetendő implantátum pontos helyét és kivitelezésének módját számítógépes tervezéssel alakítja ki.

Bejelentkezéshez hívja a rendelőt a 36-20-518-6955 számon.

Design : Maya Szalay | paqart