online időpontkérés

Esztétikai fogászat

2020. február 28.

Napjainkban egyre inkább nagyobb hangsúlyt kap az esztétikai fogászat is. Lényege, hogy természetes megjelenést kölcsönöz a kezelt fogaknál úgy, hogy közben biztosítja a maradéktalan rágóképességet is. Vagyis a szépség és a funkcionalitás egyaránt hangsúlyt kap úgy, hogy mindehhez modern alapanyagokat és berendezéseket használunk rendelőnkben.

Mi tartozik az esztétikai fogászat körébe?

Az esztétikai fogászathoz számos különböző terület tartozik. Ilyen például az amalgámtömések cseréje fehér színű változatra, de a tág fogközök szűkítése, valamint a fogforma optikai korrekciója is ide sorolandó. Utóbbi esetben lehetőség van a fogak hosszának, valamint azok szélességének változtatására is. A fogak fehérítése szintén az esztétikai fogászat szolgáltatásainak körét bővíti. Rendelőnkben elérhető a plazmafényes fogfehérítés, amely egy teljesen ártalmatlan és egyben fájdalommentes eljárás, amelynek eredménye azonnal látható. Ennek segítségével az elszíneződött, gyökérkezelt fogak is fehéríthetők.
Szintén meg kell említeni a téma kapcsán az úgynevezett fogászat héjakat is. A porcelán héj egy különleges technika, amelyet kozmetikai, esztétikai megoldásként használnak, hogy széppé varázsolják a fogazatot. Lényege az, hogy egy leheletvékony porcelán héjat a fogak elülső felszínére ragasztunk a fogforma optikai korrekciójára, de a kis foghiányok és a fogszín javítására is alkalmazzuk. A héjkerámiák között alapvetően kétféle csoport létezik. Az egyik a direkt héj, amelyet mi készítünk el a rendelőben speciális anyagok segítségével és amelyek rétegezési technikát alkalmazva teszünk fel a fogfelszínre. Ezzel szemben az indirekt héjak fogtechnikai laboratóriumban készülnek, készítésük pedig minimális foganyag-vesztéssel jár. Az, hogy kinek melyik a megfelelőbb, minden esetben egy személyes konzultáció keretein belül döntjük el a pácienssel egyeztetve.

Fontos az ellenőrzés is!

Egy profi dentálhigiéniai kezelés esetén a fogait minden esetben ellenőrzi egy szakember az esztétikai kezelések előtt. Így a még a megbújó kis fogszuvasodás-kezdeményeket is fel tudjuk deríteni, ezzel képessé téve Önt, hogy akár száz évig megőrizze fogai egészségét. Kollégáink szakavatott szemének és kezeinek hála meglátják a legapróbb fogköveket is, melyet szintén hozzájárulnak az esztétikus mosolyhoz.

Design : Maya Szalay | paqart