online időpontkérés

Ezért fontos a dentálhigiénia!

2020. január 21.

 

Ha igazán hatékony és olcsó módot keres a szájüregi betegségek elkerülése érdekében, akkor bizony ennek titka mindenképpen a megfelelő szájhigiéniában, valamint annak fenntartásában rejlik. A dentálhigiénia segítségével elejét veheti a fogszuvasodásnak, a baktériumok okozta betegségeknek, a parodontózisnak, valamint az ínygyulladásnak is. Lássuk, miről is van szó pontosan!

A szájhigiénia egyik alappillére a megfelelő fogtisztítás elsajátítása!
A nem megfelelő fogmosási technika vagy fogkefe használata bizony hatással lehet a fog- és ínyproblémák kialakulására akkor is, ha naponta többször tisztítja fogait. Ezzel kapcsolatban bátran kérheti fogorvosa segítségét is, aki segít elsajátítani a helyes technikát. Bár a napi rendszeres fogmosás nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges legyen a fogsora, ugyanennyire lényeges a fogközök alapos tisztítása is. Ugyanis az itt található lepedékek és ételmaradékok sokszor vezetnek fogszuvasodáshoz.

A dentálhigiéniához a fogorvos rendszeres látogatása is hozzá tartozik!
Számos olyan apró, alig látható dolog létezik, amelyekre egy szakmai szem felfigyel a fogsoron egy általános ellenőrzés során, így akkor is érdemes rendszeresen látogatnia fogorvosát, ha alapvetően semmilyen panasza nincs. Ellenőrzi a fogak állapotát, szükség esetén eltávolítja a lerakódott fogkövet és adott esetben kezeli a szuvas fogat is.

Már rövidtávon is van tapasztalható hatása annak, ha valaki nem mos rendszeresen fogat, vagy nem fordít megfelelő figyelmet a dentálhigiéniára, hosszútávon pedig a fogak elvesztéséhez is vezethet. Bármilyen kérdése van a fogápolással kapcsolatban, vagy időszerű lenne egy fogászati ellenőrzés, budapesti rendelőnkben várjuk szeretettel!

Design : Maya Szalay | paqart