online időpontkérés

Feldagadt az arcom és fáj a fogam! Mi történik ilyenkor a rendelőben?

2019. november 28.

Nem sok kellemetlenebb dolog létezik annál, mint amikor egy begyulladt foggyökér miatt bedagad az ember arca, ugyanis ez az esztétikai kellemetlenség mellett igen komoly fájdalommal is járhat. Ilyen esetben haladéktalanul érdemes szakemberhez fordulni, az ilyen hirtelen megduzzadt arc ugyanis akár egy elhanyagolt szuvas fog vagy akár elhalt fog miatti gyulladást is jelezhet.

Mit lehet tenni a fájdalom ellen?
A fájdalomcsillapító, valamint a borogatás kicsit enyhíthet a tüneteken, azonban fontos mielőbb szakemberhez fordulni, hiszen mindez akár lázzal vagy egyéb komoly szövődményekkel is járhat. A fog megmentésére annál több esély van, minél előbb keresi fel rendelőnket! Így ugyanis feltérképezhetjük a probléma forrását és megtalálhatjuk a legjobb megoldást.

Mi történik ilyenkor a rendelőnkben?
Fogorvosaink rendszeresen tudományos konferenciákon vesznek részt mind belföldön, mind külföldön, ezzel biztosítva a folyamatos szakmai fejlődést és korszerű technológiát. Mindemellett rendelőnk kiemelkedő technikai színvonala is, – mint például a helyben levő CT-készülék – biztosítja a lehető legjobb ellátást. Fontos tudnia, hogy a fájdalomcsillapító injekció beadását sem fogja érezni, ugyanis a tű, melyet használunk nagyon vékony, ráadásul az egyedi technika, amellyel elvégezzük ezt, garantálja a fájdalommentességet.

Mi történik, ha nem megmenthető a fog?
Abban az esetben, ha a fog már annyira rossz állapotban van, hogy egyik kezelés sem bizonyulna hatásosnak, akkor valószínűleg a fog eltávolítására lesz szükség. Rendelőnk modern felszerelésének köszönhetően azonban nem kell aggódnia amiatt, hogy a fog eltávolítása fájdalommal vagy komolyabb vérzéssel járna. Minél előbb eltávolítjuk a sérült fogat, annál előbb megszűnhet a fájdalom, valamint, ha arra van szükség, lehetőség nyílik a hiányzó fog pótlására is.

 

Design : Maya Szalay | paqart