online időpontkérés

Mikor indokolt egy fog eltávolítása és milyen lehetőségek vannak a fogpótlásra?

2019. május 21.

Van egy kifejezetten rossz állapotban lévő foga, ám ahogy telik az idő, egyre kevésbé meri felkeresni a fogorvosát. Lelki szemei előtt megjelennek a foghúzás és a fogpótlás képei annak minden elképzelt fájdalmával együtt. Kitaláltuk? Ha ilyen vagy ehhez hasonló gondolatok játszódnak le a fejében, akkor itt az ideje tiszta vizet öntenünk a pohárba, hiszen jó már időben tájékozódni arról, hogy pontosan mikor indokolt egy fog eltávolítása és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre annak fogpótlására. 

Mikor van szükség egy fog eltávolítására?

Abban az esetben, ha a fog már annyira rossz állapotban van, hogy sem a gyökérkezelés, sem pedig a gyökércsúcsrezekció nem képes megoldani a problémát, akkor sajnos valószínűleg a fog eltávolítására lesz szükség. Rendelőnk modern felszerelésének köszönhetően azonban nem kell aggódnia amiatt, hogy a fog eltávolítása fájdalommal vagy komolyabb vérzéssel járna. Minél előbb eltávolítjuk a sérült fogat, annál előbb megszűnhet a fájdalom, valamint, ha arra van szükség, lehetőség nyílik a hiányzó fog pótlására is.

Alaposan megvizsgáljuk a fogpótlás előtt!

Implantátumos fogpótlás esetén, – mivel minden eset más – nem dolgozhatunk egyetlen sablon alapján, alaposnak kell lennünk minden hozzánk érkező beteg esetében. Azon kevés rendelő egyike vagyunk, ahol speciális számítógépes programot alkalmazva CT-felvétel alapján egyedi sablont tudunk készíttetni. Ez rendkívüli precizitást tesz lehetővé, jelentősen csökkentve a vérzést és lerövidítve a gyógyulási időt. Az elkészült fogakat pedig úgy használhatja, mintha nem is történt volna semmilyen beavatkozás.

Design : Maya Szalay | paqart