online időpontkérés

Mikor van szükség a bölcsességfog eltávolítására és hogy zajlik ez a beavatkozás?

2019. február 18.

A bölcsességfogak rendszerint az ember húszas éveiben okoznak először problémát, amikor elkezdenek kibújni. Ha tökéletesen illeszkednek és nem szuvasodnak, akkor csak előnye származhat abból, ha kinőnek ezek a fogak. Azonban, ha nem megfelelő az illeszkedés, vagy szuvasodni kezdenek ezek a fogak, mindenképpen szükséges eltávolítani ezeket. Ebben az esetben sem kell megijedni, van fájdalommentes megoldás.

Milyen esetekben kell eltávolítani a bölcsességfogat?

Számos ilyen probléma merülhet fel, amelyek mindegyikére megoldás a fog eltávolítása. Ilyen például, ha a fog vízszintesen vagy ferdén nő, esetleg túl távol van a többi őrlőfogtól, esetleg kifelé vagy befelé nő, vagy sérülés okozhat a meglévő fogaknak.

Hogy zajlik a bölcsességfog eltávolítása?

Ez tulajdonképpen minden esetben egyedi abból a szempontból, hogy miként helyezkedik el a fog, illetve számít az is, hogy az íny felett vagy még az íny alatt van. A fogat szinte minden esetben darabokban távolítjuk el, emiatt azonban nem kell aggódnia, ugyanis az érzéstelenítőnek hála Ön mindössze egy kis feszítést érez majd.

Fájdalmas ez a beavatkozás?

Rendelőnk modern felszerelésének köszönhetően nem kell aggódnia amiatt, hogy a fog eltávolítása
fájdalommal vagy komolyabb vérzéssel járna. Minél előbb eltávolítjuk a sérült fogat, annál előbb
megszűnhet a fájdalom és elmúlik a kellemetlenség. A fájdalomcsillapító injekció beadását sem fogja érezni, ugyanis a tű, melyet használunk nagyon vékony, ráadásul az egyedi technika, amellyel elvégezzük ezt, garantálja a fájdalommentességet. Innentől kezdve pedig semmit sem fog érezni.

Design : Maya Szalay | paqart