online időpontkérés

Mikor van szükség mindenképpen foghúzásra?

2020. január 2.

 

Már egy ideje halogatja a fogorvos felkeresését, mert fél, hogy fogát már nem lehet megmenteni és mindenképpen ki kell húzni? Bár valóban vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen egy fog eltávolítása, viszont számos esetben van remény annak megmentésére. Ami biztos, hogy semmiképpen nem szabad halogatni a fogorvosi rendelő felkeresését!

Nem kell aggódnia a fájdalom és az esztétikum miatt sem!
A legtöbb páciensünk a fájdalomtól tart leginkább, ám emiatt nem kell félni. Rendelőnk modern felszerelésének köszönhetően a fog eltávolítása nem jár fájdalommal vagy komolyabb vérzéssel. Emellett, ha arra van szükség, lehetőség nyílik a hiányzó fog pótlására is, amelyhez számos különböző eljárás áll rendelkezésre a híd építésétől kezdve a digitális implantológiáig.

Megoldás lehet a fog megmentéséhez a gyökércsúcs-rezekció!
Ez az eljárás tulajdonképpen a foggyökércsúcs eltávolítását jelenti úgy, hogy közben a fog megmarad. Erre azonban csak akkor nyílik lehetőség, ha a szóban forgó fogat előzetesen már gyökértöméssel látták el. Ilyenkor a fogak gyökércsúcsi részét a csontból eltávolítjuk, viszont a fog maga nem kerül kihúzásra. Ezeknél az eljárásoknál nagy segítséget jelent az ultrahang-technológia fejlesztésének legújabb eredménye, a Piezomed nevű műszer, amit új erőnek neveznek a csontsebészetben. Magas frekvenciájú mikrorezgések által hihetetlen pontossággal képes vágni, minimálisra csökkentve a vérzést. Így ebben az esetben szintén nem kell aggódnia a fájdalom miatt.

Design : Maya Szalay | paqart