online időpontkérés

Mit jelent, ha korona kerül a fogamra?

2019. április 29.

A korona tulajdonképpen a fogpótlás egy formája, amely elrejti a sérült vagy nem túl esztétikus fogat anélkül, hogy azt el kellene távolítani. Így a mosolya újra olyan lehet, mint azelőtt, ráadásul a fogát is megerősíthetjük ezáltal. De miről is van szó pontosan, amikor koronáról beszélünk?

Mikor van szükség koronára?

Amikor a fogból egy nagyobb rész hiányzik fogszuvasodás vagy törés miatt, esetleg esztétikai okból szeretné az egyik fog formáját és színét rendbe hozni, a korona a megoldás. Természetesen ahhoz, hogy egyértelműen kimondhassuk, hogy koronára van szükség, mindenképpen el kell látogatnia személyesen a rendelőnkbe, ahol egy konzultáció keretein belül mindenről részletesen tájékoztatjuk.

Hogy kerül fel a korona?

A koronák elkészítéséhez a fogak felületéből a legmodernebb, úgynevezett vállas módszerrel szükséges elcsiszolni egy réteget a fogzománcból. Az elkészített korona teljesen körbeöleli a lecsiszolt fogat, a vállas előkészítésnek köszönhetően pedig annyira pontosan záródik, hogy alatta nem romlik a fog. Esztétikus és tartós megoldást biztosít. A régi, tangencionális csiszolást kerüljük, mert gyakori a fogínygyulladás, a szuvasodás és az esztétikai probléma kialakulása.

Fájdalmas a korona felhelyezése?

Egyáltalán nem, viszont természetesen ezzel kapcsolatban is beszélgetünk előzetesen az egyéni konzultáció alkalmával. Az azonban biztos, hogy a fájdalom miatt egy pillanatig sem kell aggódnia.

Design : Maya Szalay | paqart