online időpontkérés

Mit tehet, ha úgy érzi, instabil a fogpótlása?

2019. október 24.

Ha már korábban, akár évekkel ezelőtt készült fogpótlása, és most úgy érzi, mintha mozogna, nem szívesen harap rá keményebb ételekre, és határozottan instabilnak érzi, akkor itt az ideje, hogy felkeresse rendelőnket a gond elhárítása érdekében.

Milyen megoldási lehetőségek léteznek ilyenkor?

Az, hogy miként oldhatjuk meg egy korábban készült, instabil fogpótlás problémáját, nagyban függ a körülményektől. Számít például az, hogy több koronából álló hídról vagy implantátumról van-e szó, de lényeges az is, milyen anyagból készült, milyen állapotban van és pontosan mióta van a szájban. Mindezek fényében meg tudjuk oldani a meglévő pótlás javítását, vagy adott esetben annak teljes cseréjét is. Rendelőnkben fogpótlás esetén, alapvetően kétféle megoldás létezik. Az egyik, hogy hidat készítünk, amely segítségével áthidaljuk a kisebb foghiányokat. A másik az implantátumos fogpótlás, amely során egy speciális számítógépes programot alkalmazva helyben készült CT-felvétel alapján egyedi sablont tudunk készíttetni, mellyel biztonságosan, fájdalommentesen ültethető be a fog.

Élhet a digitális implantológia előnyeivel is

Rendelőnkben már elérhető a digitális implantológia, amely során a legmodernebb technológiát hívjuk segítségül a fogpótláshoz. Ennek köszönhetően elkerülhető a legapróbb hiba is, amely tervezés nélkül előfordulhat. Rendelőnkben készülő digitális CT-felvétel alapján számítógépes programmal optimalizálja Dr. Dabasi András a digitális implantológia szakértője, hova és hogyan kerüljön be az implantátum, mely alapján egyedi, személyre szabott sablon készül a beavatkozáshoz.

Design : Maya Szalay | paqart