ÁSZF2017-11-22T11:04:11+00:00

Kérjük, hogy csak akkor vásároljon webáruházunkban, ha jelen ÁSZF feltételeit megismerte és azt maradéktalanul elfogadja. A Webáruházban történő vásárlás esetén a jelen ÁSZF valamennyi rendelkezése elfogadottnak tekintendő.

Tájékoztatjuk, hogy az dabasident.hu/webshop Webáruház használatával, illetve a regisztrációval Ön, mint vásárló (a továbbiakban: Vásárló) elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket.

A Megrendelőlap elküldésével és annak a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó által történő visszaigazolásával a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó és a Vásárló között. A Szerződés határozott időre szól, és a Megrendelés a Vásárló általi kifizetésével és átvételével teljesül.

A Webáruházon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

A szerződést kizárólag magyar nyelven lehet kötni.

 

Üzemeltető, szolgáltató adatai

Cégnév:  Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó
Székhely:  8220 Balatonalmádi, Dr. Óvári Ferenc utca 35, Magyarország
Nyilvántartási szám:  50876213
Adószám:  79182263-1-39
E-mail:  gyarmathyandrea@gmail.com
Telefon: 06 20 347 0195

 

Regisztráció

A Webáruházban történő vásárláshoz regisztráció nem szükséges.

A regisztráció során a Vásárlónak a következő adatokat kell megadnia: Családnév, Keresztnév, E-mail cím, Telefonszám, Cím (Ország, Irányítószám, Város, Utca). A regisztráció során megadott Címet a Webáruház alapértelmezett szállítási címként kezeli, melyet a Vásárló módosíthat az eltérő szállítási címre vonatkozó négyzet bepipálásával.

Vállalkozás részére történő vásárlás esetében a cégnevet valamint az adószámot is fel kell tüntetni a regisztrációs adatoknál.

A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja, ennek megtörténtéről e-mail értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

A regisztrációnál a Vásárlónak ügyelnie kell az adatok pontosságára és hitelességére, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a megrendelése. A regisztrációt egyszer kell végrehajtani, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégezni.

A Vásárló a regisztráció során dönthet arról is, hogy fel kíván-e iratkozni a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó elektronikus hírlevelére és ezzel igénybe veszi a személyre szabott ajánlatainak lehetőségét is. Amennyiben a Vásárló megjelöli a feliratkozásra vonatkozó lehetőséget, a feliratkozás megtörténtéről értesítőt kap az általa megadott e-mail címre.

A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja, illetve bővítheti.

 

Termékek és árak

A Vásárló a Webáruház aktuális termékkínálatában szereplő termékeket (továbbiakban „Termék”) rendelheti meg.

A Termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó ár szerepel, amely végső fogyasztói árnak tekintendő. A Termékekre rákattintva megjelenő részletes ismertetésénél a nettó ár + Áfa összeg is feltüntetésre kerül.

A Termékekre rákattintva megjelennek azok lényeges jellemzői, cikkszámuk, rövid leírásuk, és az, hogy aktuálisan elérhetőek-e a raktárból. A Webáruházból csak elérhetőként megjelölt Termékeket lehet megrendelni.

Az árkedvezménnyel forgalmazott Termékek esetében az árkedvezmény ténye kerül feltüntetésre. A Termékek részletes ismertetésénél az eredeti bruttó ár is szerepel.

A Termékek árainak megváltoztatására vonatkozó jogot a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó fenntartja azzal, hogy az árváltoztatás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg válik hatályossá. Az árváltoztatás nem befolyásolja a hatályba lépést megelőzően megrendelt Termékek árát.

Az esetlegesen felmerülő kiszállítási díj a feltüntetett fogyasztói árakon felül kerül felszámításra. A szállítási díj tartalmazza az ÁFÁ-t. Külön csomagolási költséget nem számolunk fel.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

 

Megrendelés menete és fizetés

A Vásárló a Webáruházban a kategóriákba rendszerezett oldalakról választhatja ki a megrendelni kívánt Terméket és annak mennyiségét („Megrendelt Termékek”) a kosár ikonra kattintva. A Vásárló az általa megvásárlásra kijelölt termékeket a kosár tartalma alapján folyamatosan ellenőrizheti, és szükség esetén törölheti azokat vagy változtathatja a megvásárolni kívánt mennyiségeket.

A megrendelési folyamat véglegesítését a Vásárló a Webáruházban a Pénztár feliratra kattintva kezdeményezheti. Amennyiben a Vásárló még nem jelentkezett be vagy még nem regisztrált a webáruházban, akkor ezt a Pénztárba lépés előtt nem kötelező meg tennie.

A megrendelés véglegesítésének folyamata:

 1.  első lépésben a Vásárlónak ellenőriznie kell a saját adatait, számlázási és a szállítási címét, valamint a bevásárlókosár tartalmát, hogy az ott feltüntetett Termékek köre és az azokhoz kapcsolódóan feltüntetett ár továbbra is egybeesik-e vásárlási szándékaival;
 2.  második lépésben a Vásárló rögzítheti a kedvezményre jogosító kódot, amennyiben rendelkezik ilyennel;
 3. harmadik lépésben a Vásárlónak ki kell választania a fizetési módot, az alábbi két lehetőség közül:
  • Utánvétes fizetés:a Vásárló a Megrendelt termékek vételárát és a szállítási költséget a küldemény átvételekor fizeti készpénzben vagy bankkártyával a küldemény kézbesítőjének.
  • Bankkártyás fizetés:a Vásárló a Megrendelt termékek vételárát és a szállítási költséget a Barion online fizetés által biztosított biztonságos online bankkártyás fizetéso szolgáltatáson keresztül fizeti.
   A Barion Szolgáltatást bárki jogosult igénybe venni, amennyiben magára nézve a tranzakció teljesítéséhez szükséges adatokat megadja.
   Elfogadott kártyatípusok: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express.
   A barion Szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a Vásárlót külön díj nem terheli
 1. negyedik lépésben a Vásárló kiválasztja a szállítási/átvételi helyet. Szállítási címként a Webáruház felületén kiválasztható:
 • Szállítás futárszolgálattal:a Vásárló által megadott szállítási címre a Magyar Posta Futárszolgálat (továbbiakban: MPL) vagy a GLS Futárszolgálat (továbbiakban GLS) kézbesíti a csomagot, munkanapokon 8-17 óra között. Szállítási címként olyan címet kell megadni, ahol a szállítás várható időpontjában tartózkodik olyan személy, aki a csomagot át tudja venni. Ha a Vásárló szállítási címként munkahelyi címet jelöl meg, akkor ezt a szállítási cím rovatban vagy a Megjegyzésben kell feltüntetni.
  Sikertelen kiszállítás esetén a futár egy további időpontban újra megpróbálja a kézbesítést. Amennyiben a második alkalommal sem sikerül a csomagot átadnia, akkor a megrendelés visszakerül a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó-hoz.
  Ezt követően, az ismételt kiszállítás többletköltsége – az eredeti megrendeléshez kapcsolódó szállítási költségen felül – a Vásárlót terheli.
 1.  végül az utolsó lépésben a Vásárlónak ismét van lehetősége a megrendelés részleteinek ellenőrzésére. Amennyiben mindent rendben talál, úgy a Tudomásul veszem, hogy a “Megrendelés” gomb megnyomásával fizetési kötelezettségem keletkezik. Valamint elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket pont elfogadását követően a Vásárlás véglegesítése feliratra kattintva a Vásárló véglegesíti megrendelését.
 2.  a Megrendelés véglegesítéséről a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó visszaigazoló e-mailt küld a Vásárló által megadott elektronikus levelezési címre, amelyben megtalálható a Megrendelés egyedi azonosítója és a megrendelés részleteinek összefoglalása. A visszaigazoló e-mail egyúttal a megrendelés elfogadásának minősül.

Fizetés:  Amennyiben a Vásárló a rendelési folyamat során az Bankkártyás fizetési módot választotta, akkor a megrendelés véglegesítését követően a Vásárló a biztonságos Barion online fizetési felületre kerül. Itt a Vásárló a kártyaadatainak megadását követően engedélyezi a tranzakciót, amelyről a Barion visszaigazoló e-mailt küld az Vásárló felé. Bankkártyás fizetés Barion esetén a leadott rendelésekben utólag a Vásárló nem tud módosítani.

 

Megrendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon, 8-16 óráig történik.

A megrendelések általános teljesítési határideje, a visszaigazolástól számított 2-5 munkanap.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó fenntartja a jogot, hogy ha a Vásárló nem teljesíti a fizetési kötelezettségét vagy elmulasztja átvenni a csomagot, akkor akár a már visszaigazolt megrendelés esetén is – részben vagy egészben – elálljon a szerződéstől, és visszautasítsa a megrendelés teljesítését.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó az elállásra vonatkozó nyilatkozatát elektronikus levélben küldi meg a Vásárló által megadott e-mail címre

Részteljesítésre kizárólag a Vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

 

Szállítási költségek

bruttó 15.000 Ft alatti rendelés esetén:

Bankkártyás fizetés Utánvét
Posta vagy Csomagpont 950 Ft 1250 Ft
Futárszolgálat 1150 Ft 1450 Ft

bruttó 15.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes a kiszállítás.

A szállítási költségek bruttó összegek.

 

Kiszállítás

A számlát és (ha van) a garancialevelet a csomag tartalmazza.

Vásárló elfogadja és tudomásul veszi, hogy a csomag átvételét követően utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó -nak jogában áll visszautasítani.

Fontos, hogy a Vásárló a csomagot kézbesítéskor, a futár előtt vagy a Postaponton köteles megvizsgálni. Amennyiben a csomagoláson vagy a termékeken bármilyen sérülést észlel, illetve a csomag hiányos, kérnie kell a jegyzőkönyv felvételét és vissza kell utasítania a csomag átvételét!

 

Elállási jog

A Vásárlónak jogában áll a Csomag átvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül, indokolás nélkül elállni a Szerződéstől. A Vásárló elállási jogát írásban, elállási nyilatkozat formájában gyakorolhatja az alábbi módokon:

–       a termékek visszaadásával egyidejűleg mellékelnie kell ahhoz az elállásról szóló nyilatkozatot;

–       az elállási nyilatkozatot e-mailben közvetlenül megküldve az gyarmathyandrea@gmail.com e-mail címre.

Ebben az esetben a megrendelt Terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell csomagolni és vissza kell küldeni a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó címére: 1085 Budapest Stáhly u. 2/a

A Vásárló elállása esetén a Megrendelt Termékek Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó-hoz történő visszajuttatásának költsége (ideértve különösen a postai díjakat) a Vásárlót terheli.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételét követő 14 (tizennégy) napon visszatéríti a Vásárlónak a kifizetett vételárat és a szállítási költséget banki átutalással. Ehhez a Vásárlónak az elállási nyilatkozatában meg kell adnia a bankszámlaszámát, és a számlakezelő bank nevét.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó a visszatérítés összegét mindaddig visszatarthatja, amíg a megrendelt terméket sértetlen és hiánytalan állapotban vissza nem kapja.

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság

A Vásárló a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Szavatossági igénye érvényesítésekor a Szerződés megkötését a Vásárlónak kell bizonyítania. A Szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló dokumentumot a Vásárló bemutatja.

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás megrendelt termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó -tól vagy a megrendelt termék gyártójától. A megrendelt termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A megrendelt termék hibájának bizonyítása a Vásárlót terheli.

A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó-val vagy a megrendelt termék gyártójával közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

A Vásárló termékszavatossági igényét a megrendelt termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 (két) éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó vagy a gyártó mentesül a termékszavatossági igénye alól, amennyiben bizonyítja, hogy:

–       a megrendelt terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

–       a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy

–       a megrendelt termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A Vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül elvégezze.

A Vásárló – választása szerint – a következő kellékszavatossági igényekkel élhet:

–   Kérheti a Megrendelt Termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

–       Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Vásárló nem kéri, illetve nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását

Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó -t terheli.

 

Jótállás

A fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó minden nála vásárolt műszaki cikkre 2 éves jótállási (garanciális) időt biztosít.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, azonban a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó a törvény által biztosított egy év jótállási időn túl további 1 év jótállási (önkéntes jótállás) időt biztosít a rendelet mellékletében meghatározott termékekre vonatkozóan és egyéb, a Korm.rendelet mellékletében fel nem sorolt termékek esetében is biztosítja a 2 éves jótállási időt. Az egyes termékekre vonatkozó jótállási időtartam a termék adatlapján kerül feltüntetésre.

A jótállás kezdő időpontja a termék Vásárló történő átadásának a napja.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárló részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

–       szakszerűtlen üzembe helyezés

–       rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,

–       helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,

–       elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Vásárló elsősorban kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó -nek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Vásárlónak okozott érdeksérelmet.

Ha a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó. a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Vásárlónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Vásárlónak– választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve kell elvégezni.

A Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó -nak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vásárló a terméket nem tudja rendeltetés szerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó-t terhelik.

Az esetleges jogviták elbírálására a Felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

Adatvédelem

A weboldal használatát a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó nem köti regisztrációhoz.
A webáruházban történő vásárláshoz azonban regisztráció szükséges, melynek során a Gyarmathy Andrea Egyéni Vállalkozó a felhasználó személyes adatainak birtokába jut.

Az adatvédelmemre vonatkozó részletes szabályozást az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2001. évi CVIII. Törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

 

Frisstíve: 2017. november 22.

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás